Worden de Dorps- en Wijkraden door de gemeente Apeldoorn buitenspel gezet?

De gemeente Apeldoorn wil de verordening op Dorps- en Wijkraden intrekken.

Dit betekent dat het Klarenbeeks Belang nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt om het werk wat de Dorpsraad tot nu toe deed, na 2020 nog langer op de bekende wijze uit te voeren. Er is een gezamenlijke petitie open gesteld door wijkraad Zuid Oost, zodat u ons kunt steunen en de gemeente kunt laten weten dat ons werk voorgezet moet kunnen worden in een vorm waarbij gelijkwaardigheid noodzakelijk is.

U kunt de petitie tekenen wanneer u op deze link klikt: https://petities.nl/petitions/laat-de-dorps-en-wijkraden-voortbestaan-binnen-de-gemeente-apeldoorn?locale=nl

lees ook Eerste_resultaten_Bewonerspanel_participatie om te zien wat inwoners vinden van Dorps- en Wijkraden

Lees ook Notitie_Raadswerkgroep_Samen_voor_Apeldoorn   om te lezen wat de Raadswerkgroep allemaal vindt.

Lees ook http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Apeldoorn/41013/41013_3.html  om te zien wat de Verordening  dorps- en wijkraden inhoudt.

Wat is er te doen!

Geen evenementen

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Neem contact op

Natuurlijk hopen wij dat de Klarenbekers de weg naar Klarenbeeks Belang weten te vinden. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

- Bezoek ons maandelijkse spreekuur. Dit wordt iedere 3e woensdag van de maand vanaf 19.30 uur gehouden en gaat vooraf aan onze reguliere vergaderingen. U kunt ons een e-mail sturen. Ons adres is info@klarenbeeksbelang.nl

- U kunt natuurlijk ook één van de bestuursleden benaderen.

Lid worden

Het aantal leden is voor Klarenbeeks Belang van groot belang. Hoe meer leden hoe groter de invloed het bestuur van de wijkraad op gemeente en andere instellingen kan uitoefenen. Mogen wij ook op uw steun rekenen? Het lidmaatschap voor Klarenbeeks Belang bedraagt minimaal 5 euro.

Wilt u lid worden? Klik hier om u in te schrijven als lid

 

Go to top