Klarenbeekse hulpcoördinator voor zorg en welzijnsvragen

Al weer enkele jaren is in Klarenbeek Anja Boonzaaijer actief als hulpcoördinator. Deze functie is een initiatief van de dorpscontactpersonen en het Klarenbeeks Belang. Met dit initiatief beogen zij een aanspreekpunt voor het dorp te creëren voor alle vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Eén vertrouwenspersoon én aanspreekpunt voor alle Klarenbekers met een ondersteunings- en/of hulpvraag, voor alle vragen op het gebied van zorg en welzijn waarbij mengeen beeld heeft van de juiste ingang of route die genomen moet worden. In de wirwar van alle veranderingen op het gebied van de zorg, welke sinds begin 2015 onder de verantwoordelijkheid van gemeenten valt, is het voor velen niet meer duidelijk waar ze voor wat moeten aankloppen. Daarbij speelt ook nog eens mee dat Klarenbeek onder twee gemeenten valt en het in Voorst anders is ingericht dan in Apeldoorn. Met het aanstellen van Anja, hopen Klarenbeeks Belang en de dorpscontactpersonen voor de Klarenbekers hierop in te spelen. Zij kan de inwoners op weg helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en het versterken van de inzet van hun sociale  omgeving en het daardoor mede mogelijk te maken dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De hulpcoördinator kan de inwoners de weg wijzen naar welzijnsvoorzieningen en activiteiten in het dorp, maar ook als het nodig is naar professionele instanties zoals het Maatschappelijk Netwerk Voorst of het WMO loket van Apeldoorn, waar ze regelmatig contact mee heeft. De functie betreft een pilot voor een jaar. Daarna zal moeten blijken of voortgang nodig én mogelijk is.

 

Even voorstellen

Anja Boonzaaijer komt uit het mooie buitengebied van Klarenbeek, is geboren in 1970 als een Burgwal. Ze heeft de opleiding MDGO-verzorging gedaan in Zutphen en is moeder van drie kinderen.

Ze heeft in de kraamzorg gewerkt en haar hele leven door vrijwilligerswerk gedaan. Sinds enkele maanden is ze ook actief als coördinator van Helpende Handen Klarenbeek, de vrijwillige hulpdienst voor Klarenbekers door Klarenbekers die om verschillende redenen een helpende hand nodig hebben op gebied van vervoer, klussen, boodschappendienst en het ontlasten van mantelzorgers.

 

Komende tijd zal ze langs veel activiteiten in het dorp gaan om persoonlijk kennis te kunnen maken en mensen te informeren over haar rol. Op 4 en 5 november is ze ook aanwezig in het medisch centrum De Mölle op de momenten dat de griepprikken gegeven worden om mensen te informeren over de mogelijkheden. Ze is telefonisch bereikbaar op nummer 06-12260021 en via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Dus heeft u een vraag op het gebied van gezondheid, hulp in en rond het huis, persoonlijke verzorging, welzijnsdiensten of een andere zoekvraag, schroom dan niet om contact met haar op te nemen. Uiteraard worden alle vragen vertrouwelijk behandeld.

Wat is er te doen!

Geen evenementen

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Neem contact op

Natuurlijk hopen wij dat de Klarenbekers de weg naar Klarenbeeks Belang weten te vinden. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

- Bezoek ons maandelijkse spreekuur. Dit wordt iedere 3e woensdag van de maand vanaf 19.30 uur gehouden en gaat vooraf aan onze reguliere vergaderingen. U kunt ons een e-mail sturen. Ons adres is info@klarenbeeksbelang.nl

- U kunt natuurlijk ook één van de bestuursleden benaderen.

Lid worden

Het aantal leden is voor Klarenbeeks Belang van groot belang. Hoe meer leden hoe groter de invloed het bestuur van de wijkraad op gemeente en andere instellingen kan uitoefenen. Mogen wij ook op uw steun rekenen? Het lidmaatschap voor Klarenbeeks Belang bedraagt minimaal 5 euro.

Wilt u lid worden? Klik hier om u in te schrijven als lid

 

Go to top