Nieuws

Frits Dijk vrijwilliger van het jaar 2017

Frits Dijk is op de jaarvergadering benoemd tot Vrijwilliger van het jaar 2017.

We zien Frits vaak gaan in Klarenbeek. Op zijn rode trekker met groene aanhanger, bontmuts, groene jas, klompen. Op pad voor de Commissie Dorpsverfraaiing, waar hij dit jaar al 25 bestuurslid van is.

Van daaruit betrokken bij onder andere het plaatsen van de ster op de molen, het plaatsen en onderhouden van de vele mooie bloembakken verspreid over het dorp, mede organiseren van de winterwandeling en het onderhoud van de vlindertuin. Dan vergeten we nog het werk bij het aanleggen van de ijsbaan op het tennisveld. Als klap op de vuurpijl was Frits één van de grote trekkers van het prachtige Klompenpad door Klarenbeek.

Daarnaast is Frits nog bij de visvereniging Voorst om mensen met een beperking te begeleiden bij het vissen.

Op de jaarvergadering, waarvoor Frits weggehaald moest worden van een avondje kaarten, werd Frits in het zonnetje gezet, en ontving hij de bijbehorende bokaal. Natuurlijk was er voor zijn vrouw Tiny een leuke bos bloemen.


 

Lokaal crowdfundingplatform ‘Voor Apeldoorn’ nu in de lucht

Bewoners van Gemeente Apeldoorn met plannen om de buurt mooier, leuker, socialer of veiliger te maken, kunnen voortaan gebruikmaken van het crowdfundingplatform ‘Voor Apeldoorn’. Zo kunnen ze geld, materialen en hulp voor hun project inzamelen. Het platform is opgezet door de landelijke organisatie ‘Voor je Buurt’, in opdracht van het gemeentelijke team Stadsdeelmanagement. ‘Voor je Buurt’ helpt ook bij het maken van een aansprekende campagne. Meer informatie

Nieuwsbrief nr.20 is verstuurd

Download de nieuwsbrief hier!!

Klarenbeeks Belang geeft €10 korting per zonnepaneel Buurtstrooom

Mfc Klarenbeek stelt zijn dak beschikbaar als gezamenlijk zonnedak voor iedereen in de buurt. Leden van Klarenbeeks Belang krijgen bovendien per paneel €10 waardoor meedoen nog aantrekkelijker wordt. “Met zonne-energie maak je de wereld een beetje toekomstbestendiger, en voor de prijs hoef je het niet te laten.” zegt Reinier Plante, voorzitter van het Multifunctioneel Centrum

voor meer info, volg deze link

Overlast door vliegtuigen Lelystad??

Zoals bekend, raken de plannen van staatssecretaris Dijksma betreffende vliegroutes van en naar Lelystad ook Klarenbeek.

Klarenbeeks Belang heeft via de daarvoor gebruikelijke kanalen beide Gemeenten gewezen op dit feit en verzocht deze ontwikkeling en nadelige effecten mee te nemen in de onderhandelingen. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen de komende periode vanuit onze rol als Dorpsraad.

Rechtstreeks inhoudelijk bezwaar maken is lastig en zou een enorme impact geven op ons bestuur, waardoor andere zaken onterecht minder aandacht zouden krijgen. Daarnaast is de rol van actiegroep en dorpsraad lastig te combineren.

Inmiddels is er een werkgroep opgericht die de belangen van Klarenbeek in deze vertegenwoordigt. Een bestuurslid van Klarenbeeks Belang is hierbij nauw betrokken.

Wij denken op deze wijze als Dorpsraad een juiste bijdrage te leveren aan dit maatschappelijke probleem, zonder over de uitkomst ook maar enige voorspelling te doen en verwachting te willen scheppen.

Wij vragen u beleefd uw mening aan de werkgroep te mailen (dit kan kort door bijvoorbeeld “wij zijn ook tegen”). Hierdoor kan de werkgroep beter spreken namens vele, zo niet alle Klarenbekers. Uiteraard wordt uw mailbericht vertrouwelijk behandeld.Stuur uw mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kijkt u voor meer informatie deze site

Wat is er te doen!

wo apr 25 @09:30
Fietsen
wo apr 25 @10:00
Inloopochtend MFC
vr apr 27
Koningsdag
wo mei 02 @09:30
Wandelen
wo mei 02 @10:00
Inloopochtend MFC
wo mei 09 @09:30
Fietsen
wo mei 09 @10:00
Inloopochtend MFC
wo mei 16 @09:30
Wandelen
wo mei 16 @10:00
Inloopochtend MFC
wo mei 16 @19:30
Spreekuur Klarenbeeks Belang met aansluitend bestuursvergadering

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Neem contact op

Natuurlijk hopen wij dat de Klarenbekers de weg naar Klarenbeeks Belang weten te vinden. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

- Bezoek ons maandelijkse spreekuur. Dit wordt iedere 3e woensdag van de maand vanaf 19.30 uur gehouden en gaat vooraf aan onze reguliere vergaderingen. U kunt ons een e-mail sturen. Ons adres is info@klarenbeeksbelang.nl

- U kunt natuurlijk ook één van de bestuursleden benaderen.

Lid worden

Het aantal leden is voor Klarenbeeks Belang van groot belang. Hoe meer leden hoe groter de invloed het bestuur van de wijkraad op gemeente en andere instellingen kan uitoefenen. Mogen wij ook op uw steun rekenen? Het lidmaatschap voor Klarenbeeks Belang bedraagt minimaal 5 euro.

Wilt u lid worden? Klik hier om u in te schrijven als lid

 

Go to top